Priča o Loli

Priča o Loli
Priča o Loli je nesvakidašnja, puna tuge i ljubavi.
 
Dobili smo informaciju da jedan stariji čovek želi da stupi u kontakt sa nama kako bi svoju kobilu smestio u azil. U Srbiji se, nažalost, to ne dešava često.
Kada smo tamo stigli, sačekao nas je deka koji jedva hoda, pomažući se štapom, i poveo nas do stare, već oronule štale kakve su se nekada gradile. U njoj divna, sitna kobila. Kaže, ovo je poslednji konj u selu, više nema nijednog. Ni on nju više ne može da čuva, jedva se i o sebi brine. Nema više ni snage kao nekad, stigle su ga godine i težak život, ne može ni da radi oko nje kao pre. Ali, uprkos svemu, ne želi da je proda. Ne želi da se o njoj loše brinu ili da je neko možda da u klanicu na kraju. Previše je voli. Iako bi tim novcem sigurno neki mesec imao da bolje živi, ne pada mu na pamet da to uradi, već želi da je smesti u azil, da bude na sigurnom. Ništa ne traži, ništa mu ne treba, samo da zna da je ona dobro. Toliko nas je sve to pogodilo, da i sa vama moramo da podelimo, a mi ćemo ga već obilaziti, da mu se nađemo kada zatreba. 🙁
 
Za Lolu. 💓
 
Lola is our new resident, mare that needs our help right now! 🙁 💓
 
An old man asked for our help. He is too old and too weak to take care of his mare any longer. He didn’t want to sell her because, as he said, he loves her too much and he wanted to be sure that she is in good hands, safe. He could sell her, as people usually do, but his love is above that.
 
So Lola arrived to Old Hill and now we have to take good care of her – vet and farrier should come as soon as possible and we will do our best to give her everything she needs.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.