Azil

Home / Azil

Azil za konje predstavlja obiman projekat Udruženja Staro brdo čiji je cilj spašavanje, rehabilitacija, (re)socijalizacija i zbrinjavanje konja. Naš azil je jedini centar u zemlji osposobljen za prihvat i pružanje optimalnih uslova za život konja koji bi, da azil nije dostupan, usled trauma i povreda izazvanih nehumanim tretmanom, bili osuđeni da ostatak života provedu u neadekvatnim uslovima. Životinjama koje su prošle kroz pakao eksploatacije neophodno je pružiti podršku i pomoć kako bi im bila omogućena nova šansa za život i sanirane kako fizičke tako i psihičke posledice.

Azil je osnovan avgusta 2015. godine kao prvi i jedini azil za konje u Srbiji i na Balkanu, i do danas je našu podršku i pomoć aktivno dobilo više desetina konja.

Osnivanje azila je naš pokušaj da probudimo svest da životinje nisu rekviziti za postizanje sopstvenih sebičnih ciljeva, da konji imaju emocije i potrebe, kao i da zlostavljanje životinja nije ništa manji zločin od zlostavljanja ljudi. Patnja kroz koju prolaze konji prema kojima se čovek ophodi kao da su ništa drugo do sredstvo za ostvarenje profita je nesaglediva, a posledice tragične.

Svi konji koje budemo mogli da zbrinemo biće smešteni na prirodnom staništu, na preko 15.000 m2 šume sa pašnjakom, na sunčanoj strani Starog Brda, u Lapovu, kod Kragujevca. Najbolja veterinarska nega, iskusni poznavaoci, posvećeni volonteri i tehnička lica omogućiće da spaseni konji konačno žive životom kakav zaslužuje svako živo biće: bezbedni, siti, zdravi i slobodni. 

Konjima za koje se steknu uslovi traže se novi, trajni domovi i adekvatni udomitelji koji se obavezuju da će o konjima nastaviti da brinu u najboljem maniru, uz potpisivanje Ugovora o udomljavanju konja.

Udruženje u toku letnjeg perioda svakog meseca organizuje Dan otvorenih vrata za posetu azilu za konje, unapred najavljenu. Sve informacije možete pratiti na sajtu i našoj Facebook i Instagram stranici.

Azil opstaje zahvaljujući vašoj pomoći i donacijama i našim neprestanim i krajnjim zalaganjem i trudom.

Upoznajte tim azila Staro brdo

Saradnici i prijatelji

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/starobrdo

Instagram: starobrdo

Mejl: azilstarobrdo@gmail.com 

Kontakt tel.: +381646851185 

Kontakt osoba: Željko Iličić