ReWild

Home / ReWild

Šta je ReWild?

Šta je ReWild?

Kažu da svi putevi vode u Rim. Greše. Svi putevi vode Prirodi.

Prve ideje o pokretu koji bi moderne, prezauzete, otuđene i sve više stresirane ljude poveo put ponovne bliskosti sa prirodom, rodile su se pre dosta godina u grupi Staro Brdo.

Zaljubljenici u prirodu, srodnih interesovanja, prepoznali su kao problem to što ni naša država, kao ni države okruženja, nema organizaciju koja bi se ozbiljnije pozabavila edukacijom dece, omladine i odraslih na temu aktivnog boravka u prirodi, poznavanja i korišćenja njenih blagodeti kao i, na kraju, tehnikama preživljavanja u prirodi. Osim pojedinačnih instruktora koji bi s vremena na vreme negde na terenu održali tematski seminar iz neke od oblasti koje su najinteresantnije, nije bilo nijedne organizacije koja bi potpuno pokrivala celokupnu tematiku – svojim ljudstvom, znanjem, sopstvenim smeštajnim i terenskim resursima, u kontinuitetu, sa unapred određenim planom nastave i rada koji bi bio neprestano dostupan svima koji prepoznaju kod sebe težnju da se ovim veštinama izuče.

ReWild Centar za povratak Prirodi počeo je sa radom juna 2018. Aktivnosti se sprovode na 2 jezera i u dovoljno velikoj šumi u Lapovu u dolini Morave. Pristupačna lokacija u centru Srbije, lako dostupna iz bilo kog dela naše zemlje, udaljena samo 15 minuta vožnje od najbliže urbane sredine i autoputa E-75. 

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/rewildcentar

Instagram: rewildcentar

YouTube: https://www.youtube.com/ReWild

Mejl: rewildcentar@gmail.com 

Kontakt tel.: +381646851185 

Kontakt osoba: Željko Iličić