Osvrt na seminar iza nas

Osvrt na seminar iza nas

Jedan mali osvrt na seminar za nama…

Pre svega da se zahvalimo svima koji su bili sa nama a i onima koji su nam pružili podršku. Vreme nas je poslužilo fenomenalno. Domaćin nam je omogućio idealne uslove i izašao nam u susret maksimalno. Sama lokacija je bila krajnje oku ugodna.

Seminar je počeo na vreme, sve ekipe su došle spremne. Dobili su komade različitih oblika od kojih je par Ilić-Vidaković dobio najzahtevniji, refleks sa dosta karaktera, čiji se ishod nije znao do pred kraj. Imali smo i jednu leteću ekipu u drugom ešalonu, “trećepozivce” koji su se odlicno snašli u letu sa jednim čudnim grabom. Tu ekipu su činili Branko Čolić i meni nepoznati, maksimalno pozitivni momak…

Svi su se uspešno izborili i za relativno kratko vreme doveli svoje komade do gotovih lukova spremnih za upotrebu. Rabrenović i Aleksandar su imali zovu za rad, kao i Prpić i Joci. Odradili su ih odlično, zaključno sa dobrim tilerom. Rvović i Petrović su uspeli da reše grab sa dosta anomalija i pretvore ga u lagani longbow. Durman i mladi Stevanović su u zadnjem trenutku uspeli da “uhvate korak” i vrate se u ritam koji su izgubili u jednom trenutku, u borbi sa šljivom sa divljim karakterom koja se neprestano zacepljivala. Na kraju su trijumfovali sa odličnim lovačkim lukom. Ekipa koja je najdalje pešačila, Milan i Nemanja, odlično je rešila svoj kratki ali zahtevni glog, bez puno priče.

Koristimo priliku da pohvalimo sve učesnike na maksimalnom zalaganju pod velikim pritiskom sa malo pauze, svi su bili odlični. Jedini “moderni” strelac koji nas je udostojio dolaska na seminar je bio naš stari prijatelj Predrag Jelovac, koji se rame uz rame sa nama borio tog dana na stejdžu pored i stoički izdrzavao navalu, informišući, obučavajući i animirajući ljude u oblasti modernih lukova. Pamtimo i dodajemo mu još jedan ogroman plus, kao čoveku i kao sportisti…

Ceo događaj je ispratio medijski nas prijatelj Rakić Boris, u pauzama testiranja lukova na lokaciji za gađanje.

Neka nam ne zamere ostali o kojima nećemo opširnije (Brnjas, Culić, Panović, Beli Orlovi, Medić, ekipa iz Kalibra, Dule Savić, ekipa sa outdoors-foruma…), nadoknadićemo to slikama sledećih dana, kada ih grupišemo na jedno mesto i objavimo ovde.

Svako dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.