Galerija azila

Home / Galerija azila

U njegovim očima se može videti da njegova borba nije ni najmanje laka. Nije ni za nas, ni za Andrijanu Kozić i sve dobre ljude koji pomažu da se on oporavi, da preživi.

Kobila pred kojom je bila svetla budućnost a koja je umalo zaglavila u mračnim katakombama ubice životinja. Ćerka Bukefala, pastuva poznatog po svojoj silini i nezaustavljivosti i divne i elegantne majke Kancone, Kasta je mogla da bude vrhunski trkački konj. Povrede na treningu su je sprečile da to postane…

Nemamo reči za ovaj slučaj. Viđali smo konje u raznim lošim stanjima, nažalost, i uživo i na internetu, ali ovako nešto do sada nismo videli, nikad i nigde.

Ovo je najmršaviji živi konj sa kojim smo se susreli i mi i naš veterinar, a da bi stvar bila još gora, apsolutno sve na ovoj kobili je u užasnom stanju!

Ona je na samoj ivici života.

Početak 2020. obeležila je najveća akcija koju je azil sproveo – spašeno je 19 konja, zaplenjenih od strane veterinarske inspekcije kao deo međunarodnog šverca životinja. Svi konji su bili u jako lošem stanju i osim izgladnelosti jedan deo je imao zdravstvene probleme kojima je trebala hitna terapija…

Avgust 2015.