O azilu

Azil za konje je obiman projekat Udruženja „Staro brdo“ čiji je cilj spašavanje konja, rehabilitacija, (re)socijalizacija i zbrinjavanje.
Naš azil je jedini centar u zemlji osposobljen za pružanje optimalnih uslova za život konja koji bi, da azil nije dostupan, usled trauma i povreda izazvanih nehumanim tretmanom bili osuđeni da ostatak života provedu u neadekvatnim uslovima. Životinjama koje su prošle kroz pakao eksploatacije neophodno je pružiti podršku i pomoć kako bi im bila omogućena nova šansa za život i sanirane kako fizičke tako i psihičke posledice.

Osnivanje azila je naš pokušaj da probudimo svest da životinje nisu rekviziti za postizanje sopstvenih sebičnih ciljeva, da konji imaju emocije i potrebe, kao i da zlostavljanje životinja nije ništa manji zločin od zlostavljanja ljudi. Patnja kroz koju prolaze konji prema kojima se covek ophodi kao da su ništa drugo do sredstvo za ostvarenje profita je nesaglediva, a posledice tragične.

U azilu se u svakom trenutku nalazi 10-ak konja na tretmanima oporavka, koje možete posetiti, fotografisati i provesti lepo vreme u druženju sa njima (ponude koje smo spremili za vas možete pogledati ovde)
Azil opstaje zahvaljujući vašim donacijama i našim neprestanim i krajnjim zalaganjem i trudom. Svaka pomoć nam znači. OVDE možete videti na koji način možete doprineti budućnosti.