Ekoturizam

U srcu Srbije, divlje i drugačije – pridružite nam se. 

Ponuda:

  1. Hipoturizam –  2015. godine u Lapovu smo zvanično otvorili prvi azil za konje u regionu. Sa svim zbrinutim konjima se možete upoznati, družiti i fotografisati, uživajući u isceliteljskoj energiji kojom zrače, na sunčanoj padini Starog brda, letnjoj rezidenciji naših štićenika. U ograđenom prostoru, delimično pod šumom, ovi konji jure slobodni. Ukoliko poželite da ih posmatrate iz ptičje perspektive, možete se popeti na vidikovac sa koga se Šumadija vidi kao na dlanu, dok ispod vas tutnje razigrana kopita. Otvoreno vikendom od 9 do 19h, uz prethodnu najavu.
    Uskoro: Moguće organizovati noćenje u bungalovima, okruženim šumom i konjima, na 10 minuta hoda od samog Lapova, uz doplatu za noćenje.

Cena programa (bez noćenja): 300 RSD (za decu do 10 godina besplatno)

  1. Relaksizam – Kada vam je potrebno da se odmorite, opustite i uronite u sebe, pridružite nam se na čamcu kojim ćemo ploviti Velikom Moravom, nekada divljom i nepredvidivom rekom. Između zelenih krošnji, ribarskim rajem, uputićemo se i do manastira, duhovnih utočišta, sa druge strane reke. Miljkov manastir, Zlatenac, Tomić, Dobreš, Devesinje, Radešin i Ivković – Šumadijska Sveta gora. Neki u ruševinama ili lošem stanju, bogate istorije koja je samlela njihove zidine, ali većina uspešno odoleva udarima vremena i sudbine, svojom lepotom savršeno stopljena sa prirodom u kojoj je skrivena. Monasi i monahinje će nas dočekati raširenih ruku, ispričati priče o čudotvorcima, uneti mir svojim blagim glasovima, i ponuditi proizvode koje sami izrađuju unutar manastira – med, mirisni vosak, i još mnogo toga. Iz ove ćete se šetnje vratiti duhovno mirniji i bogatiji. Moguće i samo se voziti čamcem u pratnji vodiča i uživati u miru i tišini Morave. Vikendom od 9 -19h, uz prethodnu najavu.

Cena programa: od 2000 RSD po osobi, minimum troje prijavljenih.

  1. Adrenalin turizam – Okruženi prirodom, na jezerima će vas sačekati pravi adrenalinski nalet: ziplajn, veštačka stena, prepreke iznad i pored vode koje ćete imati zadatak da pređete a da ne upadnete u jezero,… Prave igre bez granica! Kada se umorite, moći ćete da se osvežite u hladu odmorišta pod zelenim krošnjama.

Cena programa (bez osveženja): 600 RSD (deca mlađa od 18 godina ne mogu učestvovati bez pratnje roditelja/staratelja)

  1. Eko & Edu turizam –  Zapišite datume, rezervišite termine i dođite da naučite pravu stvar na pravom mestu! Jednom mesečno održavaćemo edukativne radionice u prirodi, na temu prirode, od strane stručnjaka za prirodu: snalaženje u prirodi, pravilan rad sa konjima, posmatranje ptica, praćenje tragova, reciklaža i korišćenje recikliranih materijala, izrada predmeta od prirodnih materijala, i još mnogo toga! U dogovoru sa vama održavamo grupne radionice za decu. Moguće održavanje višednevnih seminara, uz noćenje u našim bungalovima za pojedince ili manje grupe. Za veće grupe dogovor. Pozovite nas kako bismo zajedno našli pravi izbor za vas

Cena programa: od 1000 RSD , u zavisnosti od radionice

  1. Fotoekoturizam  – ponuda za fotografe profesionalce i amatere, da u izazovnom ambijentu organizuju foto izlete. Mogućnost organizovanja pratnje profesionalnog lica za potrebe posmatranja ptica i divljih životinja.

Pored naše ponude, otvoreni smo i za vaše: ukoliko želite da održite seminar/radionicu/skup na nekom od naših prostora, pozovite nas kako bismo pronašli najbolje rešenje za vas i vaše polaznike.

Mogući su dogovori i van nabrojanih aktivnosti. Ne ustručavajte se, pitajte ako vas zanima nešto određeno a drugačije. Kao što kaže poslovica- dogovor kuću gradi. 

Mogućnost noćenja u bungalovima za pojedince i manje grupe, uz najavu i doplatu od 1000 RSD po osobi.

Sav prihod od aktivnosti usmeren je na održavanje daljeg rada Udruženja “Staro brdo” i projekte očuvanja života konja i prirode.