SEMINAR na temu izrade tradicionalnih drvenih lukova “Zasavica 2014”

I konacno da sprovedemo jedan raniji plan do kraja, posle dosta odlaganja:

Dana 26.04.2014. u specijalnom rezervatu prirode Zasavica (http://www.zasavica.org.rs/) odrzacemo seminar o izradi tradicionalnih drvenih lukova. Seminar ce trajati od 08-20h i po potrebi ce biti produzen i 27-og. Obuhvatice kratku uvodnu rec vezanu za mehaniku lukova i svojstva drveta, nakon cega ce se odmah pristupiti radu, tj izradi lukova.

Ucesnici ce raditi u parovima, najvise 5 parova mozemo da detaljno propratimo i provedemo kroz proces izrade od pocetka do kraja. Ucesnici ce biti obavezni da donesu odredjeni alat; drvo donosimo mi.

Prijave za ucesnike primamo na mail: radionica.staro.brdo@gmail.com. Konacni izbor ucesnika ce biti javno objavljen.

Svi ostali mogu takodje da ucestvuju, prostora ima dovoljno, i njima ce biti posveceno paznje koliko fizicki budemo mogli da postignemo, jer je akcenat na pomenutim parovima, iz razumljivih tehnickih razloga.

Seminar je javni, opsti, open… svi su dobrodosli – kao ucesnici, kao gledaoci, kao zainteresovani… Za posetioce koji nece biti medju ovih 5 parova nije potrebno prijavljivanje, naravno.

Starobrdjani ce biti prisutni u punom sastavu, po svoj prilici. Nikakve vremenske nepogode, politicke krize ili bilo sta neplanirano nece spreciti odrzavanje dogadjaja. Sve vreme cemo vrsiti edukaciju o tradicionalnim lukovima, strelama, tehnikama koriscenja, istorijatu i svemu ostalom, paralelno sa ostalima koji izradjuju.

Sve ostale detalje (a ima ih poprilicno) cemo objavljivati narednih dana, da ne pretrpamo sad, i ovaj post ucinimo nepreglednim. Za sva pitanja smo na raspolaganju.

Pa da pocnemo sa pripremama… 😉

3 comments on “SEMINAR na temu izrade tradicionalnih drvenih lukova “Zasavica 2014”Add yours →

  1. Pozdrav,
    Hteo bih dobiti jos neke informacije u vezi seminara u Zasavici 26.04. ,da li je obezbedjen neki smestaj za ucesnike ukoliko se seminar produzi za jedan dan i da li postoji mogucnost dolaska dan ranije za ucesnike koji su jako daleko kako bi ujutro bili spremni odmorni da pcnu na vreme sa radom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *